Ja si ta pastroni lavatricen ne pak minuta, do na falenderoni: 5 metodat super efektive për ta mbajtur atë gjithmon paster

1- Lani derën

Kjo mund te duket pa kuptim, por ia vlen. Kujdesuni për derën e makinës larëse pasi ne brendesi mund të grumbullohet papastërti dhe mbetje. Për ta bërë këtë, merrni pak sode buke, të cilën do të përzieni me pak ujë për të formuar një paste. Më pas pastroni me një furçë dhëmbësh

2- Pastrojeni filterin!
Kjo pakujdesi mund t’ju kushtojë shumë sepse në të mund të grumbullohet mbetje pas cdo larje. Rezultati: filtri bllokohet! Prandaj është thelbësore ta pastroni atë së paku çdo gjashtë muaj. Së pari, hiqeni atë. Perdoreni: një furçë dhëmbësh të vjetër, së cilës duhet ti shtoni sode te bukës. Nëse vëreni lëng të ndonjë ngjyre, pastrojeni atë me uthull të bardhë dhe lëreni atë për disa orë.

3- Pastrojeni sirtarin ku vendosni detergjentin!Vendi ku ju vendosni detergjentin duhet patjeter te jete me i pasterti. in which you put your detergent also deserves to be pampered! Ky eshte vendi ku uji, detergjenti dhe natyrisht mbetjet grumbullohen. Perdorni uthull të bardhë dhe sode te bukës, të njohur për vetitë e tyre të pastrimit, për të hequr të gjitha depozitat.

4- Thuani mirupafshim erës së keqe
Mund të ndodhë që nga brenda, të vie një erë e pakëndshme. Ju mund të përdorni teknikën e përshkruar më lart. Eshte e rëndësishme të lini dritaren e makinës të hapur për të lejuar që ajo të thahet. Sigurohuni që ta fshini me një leckë të pastër për të shmangur lagështirën që mund të krijojë.

5- Pse të përdorni uthullën e bardhë për lavatriçen?
Ky lëng acid shpesh përdoret për të pastruar sipërfaqet për shkak të këtyre vetive antibakteriale. Ju mund të pyesni veten pse është e dobishme për pastrimin, por ka edhe shpjegime për këtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *