Gjermania jep lajmin e keq: Ja kur mund te hapet kufiri për lëvizjen e lirë të shqiptarëve në ВЕ

Gjermania jep lajmin e keq: Ja kur mund te hapet kufiri për lëvizjen e lirë të shqiptarëve në ВЕ

Zyrtarisht shqiptarët do të mbeten të izo luaj, për të lëvizur drejt vendeve të BE-së të paktën deri më 16 gusht. Shanset shihen thuajse zero që qëndrimi i BE të ndryshojë në mes të muajit dhe mundësitë më të mëdha janë që edhe vjeshta t’i na zërë të iz0luar.Nëse gjatë gushtit, Shqipëria nuk do të raportojë raste në rritje me C0vid-19 apo numër të lartë vde kjesh si pasojë e k0r0navirusit, është vënë sërish në pikëpyetje hapja e kufijve. Vështirë të bëhen parashikime, për faktin se shkencëtarët po paralajmërojnë një valë të dytë. Gjthsesi, rasti më i mirë është që vala të mos vijë dhe kufijtë të rihapen në e fundit të vjeshtës.

Nëse kjo do të ndodhë, çdokush që dëshiron të shkojë në një nga vendet e mëdha të BE, duhet të paraqesë në kufi tamponin, pasi Gjermania po debaton që të mos e marrë përsipër një gjë të tillë, kur të hapen kufijtë me vendet e treta.Zyrtarët më të lartë të Gjermanisë, “lidhur me rivendosjen e kufijve të brendshëm në të gjithë Bashkimin Evropian, e ka përjashtuar atë si një mënyrë opsionale për të parandaluar përhapjen e mëtejshme të K0r0navirusit, në të ardhmen.

Me rritjen e numrit të rasteve të C0vid-19, jashtë Gjermanisë, si dhe një rritje të infeksioneve në Evropë, teksa filloi rihapja e kufijve, politikanët gjermanë dhe autoritetet shëndetësore po debatojnë për masat e reja që do të merren, mbi lëvizjen, me qëllim parandalimin e një vale të dytë.Megjithë një propozim të Ministrisë gjermane të Shëndetësisë për të bërë testimin për CO VID-19 të detyrueshëm në të gjitha portet e hyrjes në Gjermani, autoritetet kanë përjashtuar futjen e kontrolleve kufitare, të cilat janë një domosdoshmëri për testet që do të kryhen në kufijtë tokësorë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *